Az adatbázis további oldalait elérheti a fenti Menü használatával, a térkép alatt pedig hasznos információkat olvashat annak használatáról!

 Településre nagyítás:       KML letöltése

 

Ha térkép fölött a Településre nagyítás mezőbe beírja a keresett település nevét, majd az [Ugrás] gombra kattint, akkor a térkép az adott településre nagyítva jelenik meg.

 

Az egyes területekre kattintva, egy felugró szövegbuborékban az adott területről néhány fontosabb információ olvasható. A szöveg-buborékban az Ugrás a számlálások oldalára >> linkre kattintva az adott terület számlálásainak oldalára juthat, ahol böngészhet az adatok között vagy akár feltöltheti saját számlálásának adatait.


Ha szeretné a Google Föld szoftverrel használható KML formátumba letölteni az adatbázisban szereplő területek határait, akkor kattintson a térkép fölött látható KML letöltése linkre! A letöltött KML fájl minden esetben az adott napon aktuális adatokat fogja tartalmazni (a területek határait tartalmazó poligonokat, s a felugró szövegbuborékban megtalálható információkat, ahogy itt a térképen is). 


Ha olyan területen végzett vízimadár számlálásokat, amely még nem szerepel az adatbázisban, akkor a térkép fölötti gombra kattintva feltöltheti azt.

  • Új terület feltöltésekor a határok megrajzolása is szükséges. Amennyiben az adott területen többen is végeznek felméréseket, kérjük, hogy mindenképpen egyeztessenek, s a meghúzott határvonal mindenképpen közös megegyezésen alapuljon! Ez azért is fontos, mert minden az adatbázisba feltöltött vízimadár számlálás az itt rögzített területekre vonatkozik, azaz egy-egy terület számlálásait minden felmérőnek ugyanazon határokon belül kell végeznie.
  • Adatok feltöltésekor segítséget nyújt az kitöltendő űrlap alatt olvasható Kitöltési útmutató. Első alkalommal mindenképpen ajánlott elolvasni!

 

Néhány információ a térkép mozgatásáról

+ A Google térképet a bal felső sarokban található gombokkal (+/-) és „csuszkával” vagy a görgős egereken scrollozással tudja nagyítani/kicsinyíteni.
+ A térképet az egér mozgatásával és bal gombjának egyidejű lenyomásával vagy a bal felső sarokban látható nyilakra kattintva tudja bármely irányban mozgatni. 

+ A térképi felület bármely pontján történő dupla kattintásra az adott pont kerül a középpontba.

 

Jelen oldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Az adatbázis kialakítását és fejlesztését a Közös online madártani adatbázis létrehozása (HUSK 08/01/148) projekt keretében végeztük. 

A román nyelvű adatbázis felület fejlesztését a Határon átnyúló madártani monitoring hálózat és on-line adatbázis fejlesztése (HURO/0901/098/1.3.1.) projekt keretében végeztük.