Ezen az oldalon grafikonok készíthetőek a vízimadár számlálások során megfigyelt madarak havi maximum egyedszámairól, bármely az adatbázisban megtalálható területre vonatkozóan. A lenti legördülő menükből ki kell választani a területet, a megtekinteni kívánt időszakot (kezdő dátum és utolsó dátum, maximum 6 éves időszakot megadva), s azt a fajt, amelynek havi maximum egyedszámait szeretné megjeleníteni a grafikonon. Ha minden értéket kiválasztott, akkor az Ok gombra kattintva a kívánt grafikon pillanatok alatt elkészül. További fontos információk a lenti Útmutatóban olvashatók!

 

Terület Kezdő dátum Utolsó dátum Madárfaj

 

Útmutató

  • A grafikonok mindig az adatbázis aktuális adatai alapján készülnek.
  • Az elkészült grafikonon, az egyes hónapok oszlopai fölött mozgatott kurzor (egérmutató nyíl) hatására, az adott oszlop fölött megjelenik az adott havi maximum egyedszám értéke.
  • Hogyan számítjuk ki a havi maximum egyedszámokat a grafikon elkészítésekor? - Ha egy területen egy adott hónapban több alkalommal is történt számlálás, akkor a kiválasztott faj esetében a maximum egyedszámot jelenítjük meg. Ha csak egyszer történt számlálás, akkor értelemszerűen annak az egy számlálásnak az egyedszám értéke lesz a maximum egyedszám.
  • Ha a kiválasztott időszakban vannak olyan hónapok, melyekből az adatbázisban jelenleg nincs elérhető adat, akkor az adott hónapokhoz a grafikon X tengelyén sajnos nem jelenik meg a grafikon korábbi verziójában még működő funkció, azaz, hogy az év/hónap után az n/a rövidítés lenne látható (not available), s ezt érdemes figyelembe venni, amikor a grafikonon megjelenő adatokat értékeled!

 

Kérjük, hogy az adatbázissal kapcsolatban felmerülő problémákkal és kérdésekkel forduljanak munkatársainkhoz, a monitoring@mme.hu e-mail címen!

 

Jelen oldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Az adatbázis kialakítását és fejlesztését a Közös online madártani adatbázis létrehozása (HUSK 08/01/148) projekt keretében végeztük. 

A román nyelvű adatbázis felület fejlesztését a Határon átnyúló madártani monitoring hálózat és on-line adatbázis fejlesztése (HURO/0901/098/1.3.1.) projekt keretében végeztük.